A A A

My image My image My image
Sadnice za OS Kralj Petar Karadjordjevic

ГРАДСКА ОПШТИНА ВРАЧАР ОБЕЛЕЖИЛА СВЕТСКИ ДАН ШУМА

20 мар 2017

Поводом Светског дана шума, представници општине Врачар су учествовали данас у акцији садње 24 младице стабала тује у ОШ “ Краљ Петар II Карађаорђевић“ у Марулићевој 11 и Предшколској установи „ Чаролија“ у Кумановској 8.
„Ово је најбољи начин да се основној школи “ Краљ Петар II Карађаорђевић“ честита јубилеј који сутра, 21. марта прослављају, управо на Светски дан шума, а то је читавих 85 година од оснивања. Диван поклон од 12 садница тује за најстарију школу на Врачару. Младице тује које сте децо засадили, негујте и заливајте, рашће заједно са вама. Једнога дана, када будете пролазили поред школе, оне ће бити ваши вршњаци и радо ћете се сетити ваши школских дана. Шуме су од суштинског значаја за опстанак људи и животиња. Шуме штите од поплава, ерозија, клизишта, чувају залихе чисте воде и производе кисеоник. Шумска пространства се оправдано називају плућима планете стварајући кисеоник који удишемо“, истакла је Радмила Сарић, заменица председника општине Врачар обраћајући се ученицима који су заједно са радницима ЈП „ Србијашуме“ садили младице туја.
Поред представника Градске општине Врачар, у име донатора ЈП „ Србијашуме“, били су присутни извршни директор Тихомир Мурић, радници предузећа у радним и свечаним оделима, а инжењер шумарства, Стево Секулић је ученицима одржао кратку радионицу о значају шумског покривача са циљем подизања свести о важности и значају њеног очувања.