A A A

My image My image My image
Dani Venecuele

Дани културе Венецуеле у Градској општини Врачар

19 апр 2017

Градска општина Врачар је била домаћин манифестацији “ Дан културе Венецуеле“ коју је организовала Амбасада Боливарске Републике Венецуеле у Београду са циљем да се обележи годишњица Покрета за независност Венецуеле који је давне 1810. године повео Симон Боливар.
Уз многобројне званице, представнике амбасада у Београду, градског и општинског руководства, свечаност је отворила отправница послова амбасаде Венецуеле у Београду, др Дија Надер де Ел- Андари захваливши се општини Врачар на гостопримству. Венецуела веома високо цени сарадњу са Србијом и нада се да ће сарадња у разним областима, укључујући културу, образовање, науку, као и друге области, у будућности одвијати брже, боље и ефективније. „ Српски народ увек може да рачуна на пријатеље из Боливарске Републике Венецуеле“,закључила је поздравни говор Њена Екселенција.
Председник Градске општине Врачар, Проф. др Милан А. Недељковић је изразио задовољство што му је припала изузетна част да присуствује оваквом догађају, а то је управо обележавање годишњице Покрета за независност Венецуеле која је 1810. године започета против шпанског колонијализма. Тиме је народ Венецуеле показао и доказао да сваки народ заслужује слободу, заслужује грб и химну.
„Градска општина Врачар подржава овакав вид манифестације и у будућности ће настојати да још више успостави сарадњу са Амбасадом Венецуеле у Београду. Желим вам угодан боравак у нашој општини и да овакви дани као што је овај буду симбол борбе једне државе за слободу свог народа“ истакао је председник општине.
Амбасада Боливарске Републике Венецуеле у Београду је желела да овдашњој публици пренесе део своје богате културне баштине. У галерији је представљена изложба којом су овековечене неке од највећих природних лепота и реткости, док је вокално – инструментални састав „ Венецуела“ као и истоимена плесна група извела традиционалну музику и живописни плес. Лепршаве ношње, салса, меренга, болеро, калипсо су само део егзотике земље која чува тајне јужноамеричког континента, обилате разноликошћу и лепотом.