A A A

My image My image My image
Bojenje Uskrsnjih jaja

Деца Врачара на Цветном тргу фарбала ускршња јаја

12 апр 2017

Градска општина Врачар и Удружење пријатеља деце Врачара организовали су данас акцију фарбања ускршњих јаја на Цветном тргу.
Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић изразио је задовољство што велики број деце учествује у васкршњој акцији бојења јаја, које је организовало Удружење пријатеља деца Врачара.
Недељковић је објаснио да је Удружење пријатеља деце Врачара окупило више од 200 деце основних школа и вртића Врачара, али и Врчина, која, како је нагласио, поздрављају долазећи празник.
Према његовим речима малишани препознају шта је васкршњи празник, шта значи симбол јаја, те кроз дечију игру, дружење и бојење јаја поздрављају долазећи Васкрс.
Подсетио је да су власти Врачара, организовале сличне акције за Нову годину ,Божић на Цветном тргу на којем је организовано и данашње окупљање деце, али и родитеља, наставника…
Тај трг, како је истакао и у будућности ће бити место одржавања таквих акција намењених за децу, музицирање, али и окупљање старијих суграђана.
„Ово ће бити један од центара Врачара на којем ћемо обављати све активности општине. Ово је прва пролећна акција деце Врачара која поздрављају Васкрс“, објаснио је Недељковић.