A A A

My image My image My image

ДРУГА ФАЗА ПОСТАВЉАЊА СЕНЗОРА ЗА ПРОНАЛАЖЕЊЕ ПАРКИНГ МЕСТА НА ВРАЧАРУ

2 авг 2017

Градски менаџер, Горан Весић, председник општине Врачар, проф. др Милан А. Недељковић и директор ЈКП “ Паркинг сервис“, Андрија Чупковић су присуствовали почетку радова на другој фази постављања сензора за брже и лакше проналажење слободног паркинг места на углу улица Проте Матеје и Крунске на општини Врачар. У овој фази биће постављено око 630 сензора на паркинг местима у делу Врачара оивиченим улицама Београдска , Крунска, Баба Вишњина, Голсвордијева и Булевара краља Александра. Такође, на почетку сваке улице са сензорима на 20 локација биће постављено и 20 табли обавештења које показују број слободних места у тој улици.
У првој фази радова, прошле године Систем праћења слободних паркинг места у зонираном подручју града почео је са радом у делу Врачара оивиченим улицама Београдска, Макензијева, Курсулина и Крунска.Тада је постављено око 800 сензора, док је на 30 локација постављено укупно 40 инфо табли.
„Градска општина Врачар има ту част да је град Београд и ЈКП „Паркинг сервис“ упознат са великим проблемом паркирања на територији Врачара. Прошле године од априла месеца почели су радови на постављању Система праћења слободних паркинг места и добрим делом је покривен велики проблем паркирања у централној градској општини.
У тражењу паркинг места возачи на свакој раскрсници виде на табли да ли у одређеној улици има слободних места те ће или скренути или продужити даље до слободног места . Житељи Врачара ће добити оно што смо обећали када смо преузели власт у општини Врачар. Проналажење слободног паркинг места у срцу града, на Врачару, најгушће насељеној општини, биће лакше, грађани ће добијати информације на дисплејима захваљујући најмодернијој тенологији коју има свега неколико градова у Европи .
Делимично је ублажен проблем са гаражом у Баба Вишњиној улици, која има 400 паркинг места. Такође се планира изградња подземних гаража, које би биле смештене у Скерлићевој улици, код Народне библиотеке и код Београдског драмског позоришта“, рекао је председник општине Врачар.