A A A

My image My image My image
Miticeva rupa-decije igraliste

Обновљено дечје игралиште на Славији

14 јул 2017

„ Налазимо се на лепом месту, на углу Његошеве и Београдске улице са погледом на Славију и нову фонтану , у парку чије реновирање је започето у пролеће ове године. Радови у парку су завршени и диван простор данас предајемо на употребу деци. Деца сада могу да се играју на доброј подлози и безбедним справама.
Ново руководство Градске општине Врачар је обећало грађанима да ће сређивати све делове Врачара, нарочито оне које користе најмлађи. Тако ћемо им створити услове за безбедан боравак у парковима , срећно детињство, боље и здравије одрастање.
Захваљујући подршци Града Београда , јавно комуналних предузећа, општина сређује зелене површине на Врачару. Ми желимо да будемо оно што смо обећали, а то је да будемо сервис и у служби наших грађана“, истакла је Радмила Сарић, заменица председника општине Врачар на отварању обновљеног парка у Митићевој рупи на Славији. Испред Градске општине Врачар, свечаности су присуствовали и Александар Видаковић, помоћник председника и Никола Јеленковић, шеф Кабинета председника општине.
Обновљени парк и разиграну децу из оближњих вртића „ Бисер“ и „ Свети Сава“ поздравила је и Андреа Радуловић, заменица председника Скупштине града Београда.
ЈКП „Зеленило Београд“ завршило је радове на санацији игралишта на зеленој површини на Славији.
Осим што служи за предах пролазника, на овом простору се налазе и два дечја игралишта.
Како би се малишанима обезбедио безбедан простор за игру, игралиште у горњем делу површине ка Његошевој улици, које није обнављано дужи низ година је санирано у складу са свим безбедносним стандардима. Комбиновани реквизит који се налазио на овом месту је замењен са више нових, савремених реквизита за игру. После санације, игралиште има пет реквизита – тобоган, пењалицу, вртешку и две њихалице. Стара подлога од ризле замењена је новом од ливене гуме која је постала стандард у изградњи простора за игру деце. Околне стазе, на којима је дошло до оштећења плоча услед слегања терена су саниране. Парковски мобилијар на овом простору је такође замењен.