A A A

My image My image My image
Koncert MS Josif Marinkovic

КОНЦЕРТ МШ “ ЈОСИФ МАРИНКОВИЋ“ У САЛИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР

12 апр 2017

У свечаној сали општине Врачар, љубитељи музике синоћ су имали прилику да у изведби класичних композиција слушају ученике основне и средње музичке школе „ Јосиф Маринковић“.
Присутне је у име општинског руководства поздравио Никола Јеленковић,шеф кабинета председника Градске општине Врачар. Обраћајући се публици, захвалио се директору МШ „Јосиф Маринковић“,Боривоју Цекићу као и професорима и ученицима ове школе што су се одазвали и прихватили да поново одрже концерт у склопу циклуса музичких концерата који је започет почетком марта месеца ове године по идеји председника и руководства Градске општине Врачар, истакао је да одржавање ових концерата сваке среде од 17:30 часова осликава одличну атмосферу која је створена на културној сцени општине Врачар.
Публика је имала прилику да слуша и ужива у делима Шолохова, Баха, Сен Санса, Логара, Крајслера,Шопена, Шчердина, Паудерма, Данкла и Тареге. Овај разноврстан програм су припремили и извели врсни млади музичари.
Наступало је дeсет ученика , шест из основне и четири из средње музичке школе: Матеја Јашовић– труба, Магдалена Лемајић– гитара, Милена Јанковић – виолончело, Душан Радоичић – виолина, Николина Коларевић- клавир, Павле Стојковић – виолина, Катарина Лемајић- клавир,Илија Станић-тромбон, Јана Стојковић- виолина и Ђурађ Благојевић – тромбон.