A A A

My image My image My image

Почела реконструкција улице Боре Станковића

17 јул 2017

Реконструкција улице Боре Станковића у београдској општини Врачар почела је данас, а према речима градског менаџера Горана Весића радови ће трајати око пет месеци.
„Улица ће бити урађена на потпуно другачији начин, имаће коловоз ширине шест метара, тротоаре по три метра са сваке стране и више од два метра зеленог појаса“, навео је Весић и истакао је да ће бити замењена комплетна инфраструктура улице.
Како је нагласио, радови коштају 71,8 милиона динара и трајаће око пет месеци.
Весић је подвукао да је реконструкција улице Боре Станковића важна из неколико разлога.
„Прво, ова улица показује колико су се споро неке ствари дешавале у граду. Да би ова улица била реконструисана све је било спремно још 2008. године. Од тада општина Врачар није успевала да реши имовинско-правне односе, односно да расели пар барака одавде и чекало се добрих девет година да почне реконструкција ове улице“, испричао је Весић.
Ново руководство општине Врачар, које је изабрано прошле године, уложило је огроман напор да се те ствари реше и за мање од годину дана решени су сви имовинско-правни односи и почело се са реконструкцијом улице, истакао је Весић.
Према његовим речима, решавањем проблема у улици Боре Станковића коначно ће се формирати порта Храма Светог Саве, чиме ће бити завршено уређење околине Храма.
Тако ће, додао је Весић, бити створени услови да се следеће године, заједно са Српском православном црквом, уреди простор око Храма Светог Саве који тренутно није уређен на најбољи могући начин.
„Улица Боре Станковића данас је прометнија него што је била раније, јер је део саобраћаја са Булевара ослобођења, чија је реконструкција у току, пребачен на ову страну. Зато ће се ова улица радити у етапама како би стално могао да функционише саобраћај“, образложио је Весић.
Председник општине Врачар Проф. др Милан А. Недељковић је рекао да је данас важан дан за општину Врачар јер ће улица у срцу Врачара добити проширење на потезу од Катанићеве до Браничевске и Скерлићеве улице.
Он је најавио изградњу подземне гараже у Скерлићевој, где ће бити места за 1.000 аутомобила.
Догађају је присуствовала и оперативна директорка Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу града Београда Душица Анђелковић.