A A A

My image My image My image
Zenska mreza

Формирана Женска одборничка мрежа Скупштине Градске општине Врачар

8 сеп 2017

Одборнице Скупштине Градске општине Врачар синоћ су формирале Женску одборничку мрежу. Општина Врачар је, на тај начин, постала прва београдска општина у којој је конституисана женска одборничка мрежа. Одборнице ове градске општине, без обзира на партијску припадност, су оваквом иницијативом показале да родна равноправност јесте и мора бити надстраначка тема. На конститутивној седници Женске одборничке мреже усвојен је и Правилник о раду, у коме су дефинисани циљеви рада, међу којима су промоција права жена и њиховог активног укључивања у све друштвене токове, сузбијање насиља према женама у породици, едукација одборница о облицима, карактеру и начинима борбе против дискриминације и други.
За координаторку Женске одборничке мреже изабрана је Јелена Грубачић, Александра Јовановић за њену заменицу, а за секретарку мреже изгласана је Наташа Мијатовић.
Под тачком разно одборнице су започеле неколико тема које би могле бити у фокусу рада Женске одборничке мреже. Договорено је да мрежа буде активна, да се што пре утврде приоритети и да се искористе примери добре праксе у раду сродних мрежа, али и невладиних организација и институција које се баве питањем родне равноправности.