A A A

БАСТА: ГРАЂАНИ У ПРАВУ, ПРОБЛЕМ НАПРАВИЛА БИВША ВЛАСТ И СЛЕДЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ

26 феб 2017

Начелница општинске управе градске општине Врачар Гордана Баста са сарадницима разговарала је данас са грађанима који се противе уклањању дела парка на углу Томаша Јежа, Радослава Грујића и Милешевске улице. Начелница општинске управе Баста је показала грађанима одлуку градске општине Врачар од 12. децембра 2012. године број 465-8/2011 којим је приватном инвеститору који данас руши део парка омогућено да уђе у власништво.

«Грађани који се са правом буне јер се одузима део парка на основу захтева власника парцеле треба да знају да је ова ситуација последица одлуке градске општине Врачар из децембра 2012. године када је овом општином управљала Демократска странка. При том на ову одлуку се није жалила тадашња ни Дирекција за грађевинско земљиште коју на чијем челу је био тадашњи директор Борис Ранковић, тада кадар ДС а сада перјаница странке Бориса Тадића», рекла је Баста и поручила да ће градска општина Врачар поднети због свега што се десило кривичне пријаве против «тадашњег председника општине Врачар Бранимира Кузмановића као и начелника општинске управе».

Начелница Баста је рекла да је градска општина Врачар тражила од «града Београда да се зауставе сви радови власника те парцеле док се не расветле све околности како је дошао до својине и да ли је у томе било незаконитог поступањ2 3 1 4а бившег руководства општине Врачар».6