A A A

Vracarske kartice

Врачарска картица

31 мар 2017

Члан Већа Градске општине Врачар, Душан Ковачевић и начелник Одељења за буџет, привреду и друштвене делатности, Владан Алимпијевић су одржали састанак са предузетницима на територији Врачара на коме су презентовали пројекат Врачарска картица.
„Руководство Градске општинe Врачар има за циљ да осмисли концепт квалитета живота суграђана обухватајући добробит унутар друштва. Треба омогући сваком члану друштва да оствари своје циљеве. Људи придају велику важност квалитету свог локалног окружења , јавних услуга и демократских институција. Пројектом Врачарска картица желимо да унапредимо локални економски развој привредника и подигнемо куповну моћ суграђана. Картице би биле доступне свим грађанима Врачара. Обезбедили би им попусте на различите садржаје и уживали би у бенефитима које смо им обезбедили“ истакао је председник општине Врачар, проф. др. Милан А. Недељковић поздрављајући привреднике који су дошли на састанак.
Затим је Душан Ковачевић презентовао систем функционисања картице. Градска општина би сносила трошкове израде и дистрибуције картица. Власник картице може бити сваки пунолетан грађанин Врачара који на тај начин остварује попуст у продавницама, ресторанима и кафеима, спортским и фитнес центрима, галеријама и књижарама. Са картицом би се остваривали попусти на великом броју места. Корисници би били информисани о акцијама и уштедама на општинском сајту, оцењивали продавце.

Користи би свакако имали и продавци /вендори/: бесплатне рекламе на врачарском сајту, израда локалног бренда кроз платформу врачарске картице, могућност повезивања сајта Врачарске картице и сајта продавца, брига о друштвеној одговорности кроз хуманитарни фонд ГО Врачар, који ће улагати део средстава за општинске пројекте.
Након презентације, представници општине су одговарали на питања која су постављали продавци.