A A A

„ВРАЧАРСКИ СОЛИСТИ“ ДЕСЕТ ГОДИНА СА НАМА

29 Jan 2016

Светосавске свечаности на Врачару завршиће се прославом јубилеја – десет година наступа хора „Врачарски солисти“, који се првих година звао „Даме са Врачара“. Сваке године „Врачарски солисти“ наступали су и у нашој општини, увек сте нам драги гости, виртуозним извођењем духовне и класичне музике, под диригентском палицом Амалије Милаковић  подарите нам  лепоту и занос уметности – истакла је председница општине др Тијана Благојевић која је честитала хору прву деценију рада.

Репертоар хора „Врачарски солисти“ је разнолик, на концерту којим је обележен јубилеј хора изведене су композиције духовне музике, домаћих и страних композитора уметничке музике, евергрин, а централни део програма биле  су спиритуалне песме америчких црнаца. Специфичност концерта  биле су и песме посвећене православној духовној музици.

 Са хором „Врачарски солисти“ наступили су соло певачи Роза Јовановић,  Бане Крајишник, Јелена Миљковић, Сања Дракуловић, Весна Шпољарић и Александра Недић. Гитару је свирао ученик MШ „Станковић“ Давид Штрбац, а виолину Игор Гаталица, док је соло деонице на клавиру свирала Јелена Манић.