A A A

My image My image My image

Vračar: Grube Đilasove laži o besplatnim predstavama za decu

7 feb 2018

         Opština Vračar saopštila je danas da je Dragan Đilas izneo u javnost „grube laži“ u vezi sa zajedničkom akcijom te opštine i Pozorišta Puž, u okviru koje se deci Vračara tokom zimskog raspusta poklanja jedanaest  besplatnih predstava.
         Ružno je, kako navode, što Đilas u svoju političku kampanju uvodi decu i pokušava da se na tako „primitivan način“ obračuna sa Brankom Kockicom, koji je ceo život posvetio deci.
       „Ni Dragan Đilas, niti bilo ko drugi,  neće sprečiti decu sa Vračara da gledaju besplatne predstave“, kaže se u saopštenju.
        Kako je objašnjeno, besplatne predstave u Pozorištu Puž organizovali su u želji da povećaju broj besplatnih programa za decu.
       Tim predstavama, ističu, ne prisustvuju predstavnici opštine, kao ni predstavnici bilo koje političke stranke,  jer „to ne bi bilo normalno“.
       „To je moguće lako utvrditi, jer su održane tri predstave na kojima je bilo prisutno 600 dece sa roditeljima koji mogu da posvedoče da je tako“, kažu iz opštine.
      Kako objašnjavaju, organizovanje besplatnih pozorišnih predstava je deo aktivnosti opštine Vračar u okviru bogatog sadržaja besplatnih programa koji su namenjeni deci.
     „Već drugu godinu zaredom, sva deca Vračara starosti do sedam godina, dobijaju besplatne novogodišnje paketiće, tokom januara na platou ispred Hrama Svetog Save organizujemo manifestaciju „Božićno seoce“, sa besplatnim programima za decu, obezbedeni su vaučeri za besplatnu školu plivanja“, kažu iz te opštine.
        Takođe, dodaju, opština realizuje program „Vrtić sportić“ za predškolsku decu, svi trećaci dobijaju računar, a roditelji novorođene dece dobijaju poklon paket i dečije sedište za automobil.
        Podsećaju da će ove godine, zajedno sa gradom, adaptirati deo zgrade opštine u obdanište, čime će se rešiti problem nedostatka mesta u vrtićima.
        „Većina tih programa za decu nije postojala dok je Đilas vladao Beogradom“, ističe se u saopštenju.