A A A

Врачар наставио поделу “Врачунара” основцима

24 Jan 2017

Градска општина Врачар наставила је данас поделу “Врачунара” – лаптопова ученицима трећих разреда основних школа у тој општини, а поклоне су добили ђаци у школи “Светозар Марковић”.

Ученицима је подељено 84 “Врачунара” на пригодној свечаности, а чланови руководства општине Врачар поручили су да је то део акције у којој ће бити подељено укупно 630 “Врачунара”.

 Претходно је 140 лаптопове подељено ученицима основне школе “Јован Миодраговић” које су им уручили градски менаџер Горан Весић и председник Градске општине Врачар Милан Недељковић и поручили да та опшстина брине о основцима али такође и о најмлађима као и средњошколцима.

Школа “Јован Миодраговић” је од општине Врачар на поклон добила 140 лаптоп рачунара, прецизирао је јуче Недељковић приликом уручења Врачунара наводећи да је то део акције у оквиру које ће та општина током ове недеље ученицима трећих разреда свих основних школа са Врачара поделити укупно 630 лаптоп рачунара.

За свих 630 рачунара општина Врачар је издвојила 16 милиона динара, истакао је он наводећи да руководство општине веома брине о свим својим грађанима, а посебно о деци.

“Ми ове рачунаре зовемо Врачунари јер их је обезбедила општина Врачар”, рекао је Недељковић додајући да ће лаптоп рачунари ђацима олакшати учење и помоћи им да савладају вештине рада на компјутерима.  

        Он је подсетио да је брига о најмлађима и младима на Врачару један од приоритета те да када је нова општинска власт преузела управу обишла све школске и предшколске  установе , упознала се са сиуацијом у њима и од тада цини напоре како би се побољшали услови рада у њима, како за малишане тако и за наставно особље и све запослене.