A A A

Vračar na Sajmu turizma – istorija, kultura, nasleđe

22 feb 2017

Gradska opština Vračar učestvovaće na 39. Međunarodnom sajmu turizma koji će se održati u Beogradu od 23. do 26. februara 2017. godine „Uživajte na vreme“ u hali IV Beogradskog sajma u organizaciji Turističke organizacije Beograd i sekretarijata za privredu grada Beograda. 

        Svečanom otvaranju Sajma u 11. časova, koji se ove godine održava pod sloganom „Uživajte na vreme“, prisustvovaće opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom prof. dr Milanom A. Nedeljkovićem.

         U saradnji sa TOB i Sekretarijatom za privredu grada Beograda, opština Vračar će predstaviti bogat turističko – informativni materijal o karakteristikama i vrstama turističkih proizvoda na svojoj teritoriji, sa posebnim osvrtom na bogato kulturno istorijsko nasleđe, manifestacije i gastronomski turizam. 

         Kako je predviđeno svih dana trajanja sajma, posetiocima će biti na raspolaganju promoteri od kojih će moći dobiti sve informacije koji se tiče centralne gradske opštine, sakralnih i profanih građevina, kulturnih, obrazovnih, sportskih  i gastronomskih objekata.

         U okviru segmenta  “Dan beogradskih opština“, Gradska opština Vračar će u subotu, 25. februara u 13:30 časova u okviru štanda grada Beograda na video bimu prezentovati svoju turističku ponudu „Vračar – duhovni i kulturni centar Beograda“ , rukovodioci opštine će razgovarati sa posetiocima Sajma i upoznati ih sa istiorijom i tradicijom centralne gradske opštine a biće priređen i kulturno umetnički program.