A A A

Врачунари за основце на Врачару

23 јан 2017

Ученици трећег разреда основне школе „Јован Миодраговић“ на Врачару вечерас су на поклон добили „Врачунаре“ – лаптопове које су им, у просторијама те школе, уручили градски менаџер Горан Весић и председник Градске општине Врачар Милан Недељковић.

Подељено је 140 лаптоп рачунара, а Весић и Недељковић су поручили да општина Врачар веома брине о деци школског узраста, али такође и о најмлађима као и средњошколцима.

„У том смислу, општина Врачар је организовала неколико програма, па тако у Спортском центру Врачар деца и бебе са родитељима могу бесплатно да иду на пливање…општина Врачар једна је од ретких општина која сваком новорођеном детету, односно мајкама даје беби пакет, као и седишта за аутомобиле“, навео је Весић.

Он је захвалио руководству општине која је „веома одговорна“ и посебно Недељковићу уз поруку осталим општинама Београда да следе тај пример и помажу децу и омладину.

Школа „Јован Миодраговић“ је од општине Врачар на поклон добила 140 лаптоп рачунара, прецизирао је Недељковић наводећи да је то део акције у оквиру које ће та општина током ове недеље ученицима трећих разреда свих основних школа са Врачара поделити укупно 630 лаптоп рачунара.

За свих 630 рачунара општина Врачар је издвојила 16 милиона динара, истакао је он наводећи да руководство општине веома брине о свим својим грађанима, а посебно о деци.

„Ми ове рачунаре зовемо Врачунари јер их је обезбедила општина Врачар“, рекао је Недељковић додајући да ће лаптоп рачунари ђацима олакшати учење и помоћи им да савладају вештине рада на компјутерима.  

        Он је подсетио да је брига о најмлађима и младима на Врачару један од приоритета те да када је нова општинска власт преузела управу обишла све школске и предшколске  установе , упознала се са ситуацијом у њима и од тада чини напоре како би се побољшали услови рада у њима, како за малишане тако и за наставно особље и све запослене.  

Директорка основне школе „Јован Миодраговић“ Вера Шаиновић је захвалила управи Града Београда и општини Врачар са којом, како је рекла, та школа има одличну сарадњу.

„Општина Врачар је увек ту да нам помогне у сваком погледу. Ови лаптоп рачунари које смо добили много ће значити у унапређивању наставе“, навела је Шаиновић.