A A A

Vračunari za osnovce na Vračaru

23 jan 2017

Učenici trećeg razreda osnovne škole „Jovan Miodragović“ na Vračaru večeras su na poklon dobili „Vračunare“ – laptopove koje su im, u prostorijama te škole, uručili gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Gradske opštine Vračar Milan Nedeljković.

Podeljeno je 140 laptop računara, a Vesić i Nedeljković su poručili da opština Vračar veoma brine o deci školskog uzrasta, ali takođe i o najmlađima kao i srednjoškolcima.

„U tom smislu, opština Vračar je organizovala nekoliko programa, pa tako u Sportskom centru Vračar deca i bebe sa roditeljima mogu besplatno da idu na plivanje…opština Vračar jedna je od retkih opština koja svakom novorođenom detetu, odnosno majkama daje bebi paket, kao i sedišta za automobile“, naveo je Vesić.

On je zahvalio rukovodstvu opštine koja je „veoma odgovorna“ i posebno Nedeljkoviću uz poruku ostalim opštinama Beograda da slede taj primer i pomažu decu i omladinu.

Škola „Jovan Miodragović“ je od opštine Vračar na poklon dobila 140 laptop računara, precizirao je Nedeljković navodeći da je to deo akcije u okviru koje će ta opština tokom ove nedelje učenicima trećih razreda svih osnovnih škola sa Vračara podeliti ukupno 630 laptop računara.

Za svih 630 računara opština Vračar je izdvojila 16 miliona dinara, istakao je on navodeći da rukovodstvo opštine veoma brine o svim svojim građanima, a posebno o deci.

„Mi ove računare zovemo Vračunari jer ih je obezbedila opština Vračar“, rekao je Nedeljković dodajući da će laptop računari đacima olakšati učenje i pomoći im da savladaju veštine rada na kompjuterima.  

        On je podsetio da je briga o najmlađima i mladima na Vračaru jedan od prioriteta te da kada je nova opštinska vlast preuzela upravu obišla sve školske i predškolske  ustanove , upoznala se sa situacijom u njima i od tada čini napore kako bi se poboljšali uslovi rada u njima, kako za mališane tako i za nastavno osoblje i sve zaposlene.  

Direktorka osnovne škole „Jovan Miodragović“ Vera Šainović je zahvalila upravi Grada Beograda i opštini Vračar sa kojom, kako je rekla, ta škola ima odličnu saradnju.

„Opština Vračar je uvek tu da nam pomogne u svakom pogledu. Ovi laptop računari koje smo dobili mnogo će značiti u unapređivanju nastave“, navela je Šainović.