A A A

„Врачунари“ у свим основним школама на Врачару

26 јан 2017

Ученици трећег разреда Основне школе „Свети Сава“ данас су, као и њихови вршњаци у другим основним школама на Врачару претходних дана, добили  „Врачунаре“ – лаптопове дар њихове општине.
Градска општина Врачар је за ученике трећих разреда основних школа на њеној територији обезбедила 630 „Врачунара“ за које је издвојила више од 16 милиона динара.
Ђацима су заједно лаптопове уручили у претходна три дана председник општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић и чланови општинског руководства.

„Врачунаре“ су, поред  „Светог Саве“ добили ученици у школама „Краљ Петар Други“ „Синиша НИколајевић“, „Светозар Марковић“, „Владислав Рибникар“ и „Јован Миодраговић“ на пригодним свечаностима организованим у школама.
Недељковић је приликом поделе лаптопова посебно истакао потребу да млади буду обучени у руковању компјутерима у времену убрзаног развоја ИТ сектора који је и један од приоритета развоја Србије у наредном периоду.

Он је у разговору са руководиоцима школа, наставницима и запосленима пренео да је и Град Београд и Влада Србије развој ИТ сектора али и образовање укупно, назначила као један од најбитнијих развојних сектора како би Србија напредовала и држала корак са најразвијенијим земљама на том плану и тиме омогућила и да се економски развој који је очигледан у претходних неколико година настави и унапреди.
 У разговору са основцима Недељковић је поручио да ће им „Врачунари“ помоћи учење као и да савладају вештине рада на рачунарима али и стицање укупног образовања и приступ информацијама које су им потребне.
Он је подсетио да је брига о најмлађима и младима на Врачару један од приоритета нове општинске власти која је обишла и редовно обилази све школске и предшколске установе како би се побољшали услови рада у школама како за малишане тако и за наставно особље и све запослене.