A A A

„Vračunari“ u svim osnovnim školama na Vračaru

26 jan 2017

Učenici trećeg razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ danas su, kao i njihovi vršnjaci u drugim osnovnim školama na Vračaru prethodnih dana, dobili  „Vračunare“ – laptopove dar njihove opštine.
Gradska opština Vračar je za učenike trećih razreda osnovnih škola na njenoj teritoriji obezbedila 630 „Vračunara“ za koje je izdvojila više od 16 miliona dinara.
Đacima su zajedno laptopove uručili u prethodna tri dana predsednik opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković i članovi opštinskog rukovodstva.

„Vračunare“ su, pored  „Svetog Save“ dobili učenici u školama „Kralj Petar Drugi“ „Siniša NIkolajević“, „Svetozar Marković“, „Vladislav Ribnikar“ i „Jovan Miodragović“ na prigodnim svečanostima organizovanim u školama.
Nedeljković je prilikom podele laptopova posebno istakao potrebu da mladi budu obučeni u rukovanju kompjuterima u vremenu ubrzanog razvoja IT sektora koji je i jedan od prioriteta razvoja Srbije u narednom periodu.

On je u razgovoru sa rukovodiocima škola, nastavnicima i zaposlenima preneo da je i Grad Beograd i Vlada Srbije razvoj IT sektora ali i obrazovanje ukupno, naznačila kao jedan od najbitnijih razvojnih sektora kako bi Srbija napredovala i držala korak sa najrazvijenijim zemljama na tom planu i time omogućila i da se ekonomski razvoj koji je očigledan u prethodnih nekoliko godina nastavi i unapredi.
 U razgovoru sa osnovcima Nedeljković je poručio da će im „Vračunari“ pomoći učenje kao i da savladaju veštine rada na računarima ali i sticanje ukupnog obrazovanja i pristup informacijama koje su im potrebne.
On je podsetio da je briga o najmlađima i mladima na Vračaru jedan od prioriteta nove opštinske vlasti koja je obišla i redovno obilazi sve školske i predškolske ustanove kako bi se poboljšali uslovi rada u školama kako za mališane tako i za nastavno osoblje i sve zaposlene.