A A A

My image My image My image

ЕДУКАТИВНА РАДИОНИЦА ЗА ВРАЧАРСКЕ МАЛИШАНЕ „ ЗДРАВО ДЕТЕ“

9 окт 2018

У просторијама предшколске установе Врачар „ Свети Сава“ свечано је обележен почетак пројекта „Здраво дете“. Свечаности су присуствовали председник   Градске општина Врачар, проф. др Милан Недељковић, заменица председника, Радмила Сарић, чланица Већа, Биљана Ракић и председник одборничке групе у СО Врачар “ Александар Вучић – Србија побеђује ” , др Угљеша Мрдић.

„Од данас у десет установа Предшколске установе Врачар почиње едукативна радионица „ Здраво дете“. Вођа пројекта и радионица је познати др Саша Плећевић (др Филгуд)  који ће наше малишане  подучавати  о здравом начину живота. Захвални смо др Плећевићу на гостовању у нашим вертићима како би наша деца на оригиналан и практичан начин сазнала о здравој исхрани и били здрави“, рекао је Недељковић.

Др Плећевић је нагласио значај едукације у овом узрасту. Статистика показује  да данашња деца на прегледима имају  повишену телесну тежину и холестерол. У  каснијем животном добу такви параметри  могу довести  до кардиоваскуларних обољења и  шлога.  Не постоји лек који може да промени правилну исхрану и физичку активност.

Циљ пројекта је едукација деце предшколског узраста низом  активности усмерених  на подизање нивоа свести и стицање општих знања о значају здраве исхране и физичке активности.

Пројекат укључује низ активности: радионицу за децу на тему   здраве исхране и физичке активности, припрему здравих оброка (деца сама спремају храну), квиз знања (деца одговарају на питања из области здраве исхране и здравих навика) и награђивања најбољих као и чик погоди (деца покривених очију, опипавањем воћа или поврћа погађају шта је у питању).