A A A

My image My image My image
Zelena ekonomija

Запошљавање младих у зеленој економији

13 феб 2018

У препуној сали сали Градске општине Врачар одржана је трибина „Запошљавање младих у зеленој економији“. Госте је поздравио председник општине Врачар, проф. др Милан Недељковић речима: ,,Врачар је увек корак испред свих локалних самоуправа, ово је пример како актуелном темом подстичемо младе да размишљају о будућности“. Међу говорницима су били: Бранислав Блажић, државни секретар у Министарству заштите животне средине, Филип Радовић директор Агенције за заштиту животне средине, Синиша Митровић из Привредне коморе Србије, Саша Михајловић из Зелене Привредне коморе и Драгомир Петронијевић члан Већа Града Бееограда.
Истакнуто је да је будућност у стицању знања и образовања о заштити животне средине врло важно и да се Србија максимално труди да поправи запуштено стање у екологији. Младе генерације треба да утичу на јачање свести о здравој околини и да изграде окружење за будућност и науче да је отпад роба, а да процес рециклаже отвара нова радна места. Од 2000. године Србија је изгубила 6,5 милијарди евра директне штете од климатских промена, а послови животне средине бити најплаћенији 2020. године у Европи што је велики потенцијал за младе у Београду и Србији.
Трибини су присуствовали чланови Већа ГО Врачар: Душан Ковачевић, Дејан Рибаћ, Биљана Ракић, Марко Никић, помоћник председника, Никола Јеленковић, шеф Кабинета и др Угљеша Мрдић, председник одборничке групе у СО Врачар „Александар Вучић – Србија побеђује“.

Покровитељи манифестације били су Градска општина Врачар и Агенција за заштиту животне средине
Модератор и организатор: Драгиња Влк, кандидаткиња на изборној листи“Александар Вучић – Зато што волимо Београд“ за одборнике Скупштине Града Београда.