A A A

My image My image My image
Zelena ekonomija

Zapošljavanje mladih u zelenoj ekonomiji

13 feb 2018

U prepunoj sali sali Gradske opštine Vračar održana je tribina „Zapošljavanje mladih u zelenoj ekonomiji“. Goste je pozdravio predsednik opštine Vračar, prof. dr Milan Nedeljković rečima: ,,Vračar je uvek korak ispred svih lokalnih samouprava, ovo je primer kako aktuelnom temom podstičemo mlade da razmišljaju o budućnosti“. Među govornicima su bili: Branislav Blažić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, Filip Radović direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Siniša Mitrović iz Privredne komore Srbije, Saša Mihajlović iz Zelene Privredne komore i Dragomir Petronijević član Veća Grada Beeograda.
Istaknuto je da je budućnost u sticanju znanja i obrazovanja o zaštiti životne sredine vrlo važno i da se Srbija maksimalno trudi da popravi zapušteno stanje u ekologiji. Mlade generacije treba da utiču na jačanje svesti o zdravoj okolini i da izgrade okruženje za budućnost i nauče da je otpad roba, a da proces reciklaže otvara nova radna mesta. Od 2000. godine Srbija je izgubila 6,5 milijardi evra direktne štete od klimatskih promena, a poslovi životne sredine biti najplaćeniji 2020. godine u Evropi što je veliki potencijal za mlade u Beogradu i Srbiji.
Tribini su prisustvovali članovi Veća GO Vračar: Dušan Kovačević, Dejan Ribać, Biljana Rakić, Marko Nikić, pomoćnik predsednika, Nikola Jelenković, šef Kabineta i dr Uglješa Mrdić, predsednik odborničke grupe u SO Vračar „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“.

Pokrovitelji manifestacije bili su Gradska opština Vračar i Agencija za zaštitu životne sredine
Moderator i organizator: Draginja Vlk, kandidatkinja na izbornoj listi“Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ za odbornike Skupštine Grada Beograda.