A A A

Borba protiv raka

ЗАЈЕДНО ДО ЗДРАВЉА

28 окт 2016

Испред  Градске општине Врачар данас је одржана акција „ Заједно до здравља“ посвећена обележавању Међународног месеца борбе против рака дојке у организацији Канцеларије за родну равноправност.

 Акцију је организовала  координаторка  канцеларије за равноправност полова Маја Симић, а подржали су је и руководиоци Градске општине Врачар. Заменица председника општине Радмила Сарић, председник Скупштине општине Михаило Групковић и чланица Већа Наташа Мијатовић разговарали су са грађанкама и грађанима Врачара о проблемима са којима се суочавају уколико желе да остваре своја прва везана за превенцију рака дојке.

Координаторка Канцеларије за равноправност полова Маја Симић такође је разменила информације на ову тему са заинтересованим грађанкама и грађанима,  поделила на десетине летака о значају превенције у борби против рака дојке и установила да је значај превентивних прегледа заиста међу приоритетним темама.

Дошло се до закључка да је потребна већа информисаност о периодима када се спроводе бесплатни прегледи и остале сличне акције, као и да Градска општина Врачар може да допринесе да се таква ситуација поправи и повећа транспарентност.

Како бисмо побољшали квалитет живота наших суграђана на Врачару и у будућности ћемо спроводити сличне акције.