A A A

Borba protiv raka

ZAJEDNO DO ZDRAVLJA

28 okt 2016

Ispred  Gradske opštine Vračar danas je održana akcija „ Zajedno do zdravlja“ posvećena obeležavanju Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke u organizaciji Kancelarije za rodnu ravnopravnost.

 Akciju je organizovala  koordinatorka  kancelarije za ravnopravnost polova Maja Simić, a podržali su je i rukovodioci Gradske opštine Vračar. Zamenica predsednika opštine Radmila Sarić, predsednik Skupštine opštine Mihailo Grupković i članica Veća Nataša Mijatović razgovarali su sa građankama i građanima Vračara o problemima sa kojima se suočavaju ukoliko žele da ostvare svoja prva vezana za prevenciju raka dojke.

Koordinatorka Kancelarije za ravnopravnost polova Maja Simić takođe je razmenila informacije na ovu temu sa zainteresovanim građankama i građanima,  podelila na desetine letaka o značaju prevencije u borbi protiv raka dojke i ustanovila da je značaj preventivnih pregleda zaista među prioritetnim temama.

Došlo se do zaključka da je potrebna veća informisanost o periodima kada se sprovode besplatni pregledi i ostale slične akcije, kao i da Gradska opština Vračar može da doprinese da se takva situacija popravi i poveća transparentnost.

Kako bismo poboljšali kvalitet života naših sugrađana na Vračaru i u budućnosti ćemo sprovoditi slične akcije.