A A A

My image My image My image
Zdravstvena-tribina

ЗА ГРАЂАНЕ ВРАЧАРА СВЕ О АНЕМИЈИ НА ЗДРАВСТВЕНОЈ ТРИБИНИ

4 дец 2017

Грађани Врачара сваког понедељка у већ устаљено време долазе у салу општине Врачар на трибине из Циклуса интерактивних предавања из области медицине. И овог понедељка , трибина је била посећена. Присутне грађане је поздравио у име председника општине, академик проф. др Јован Хаџи Ђокић, члан Већа Градске општине Врачар. Хаџи Ђокић је изразио задовољство успешном реализацијом трибина од почетка 2017. године која се огледа у великој заинтересованости и посећености од стране грађана.
Тема трибине је била : „Дијагностика и терапија анемија“. Предавање уз видео пројекцију је одржала Проф. др. Милена Тодоровић Балинт, хематолог са Инстутута за хематологију Клиничког центра Србије.
На предавању су грађани сазнали шта је анемија, шта крв, све о настанку и врстама крвних ћелија, сумљи у анемију, метаболизму гвожђа, знацима и симптомима анемије, најчешћим хематолошким болестима, дијагнозама и лечењу.
Градска општина Врачар је припремила за суграђане циклус интерактивних предавања еминентних стручњака из области медицинских наука. Предавања су почела у фебруару месецу и одржавају се сваког понедељка.
Циљ трибина је да истакнути стручњаци упознају грађане о најактуелнијим методама превенције и лечења болести и стања која су данас најзаступљенија, пренесу своје знање, искуство и посаветују грађане о начину понашања и лечења.