A A A

Zurka za pse

ЗА ОДГОВОРНО ВЛАСНИШТВО „Журка за псе у Чубурском парку“

26 авг 2017

Градска општина Врачар у сарадњи са, ЈКП ,,Ветерина Београд“ организовалa je, у суботу 26. 08. од 18 часова, журку за псе и њихове власнике у Чубурском парку у циљу промоције одговорног власништва.
Градска општина Врачар, као организатор је обезбедила спонзоре, произвођача хране, прибора за јело и играчке за кућне љубимце ,,ПРЕМИЛ“из Ковина. Такође су били присутни и власници продавница за кућне љубимце. Сви су делили разиграним псима слаткише и награде. Власници паса су могли добити и савете ветеринара уколико су за то имали потребе.
Михаило Групковић, председник Скупштине општине Врачар, и Смиљана Стојнић, помоћница председника ГО Врачар, поздравили су присутне истакавши да је циљ манифестације промоција два пројекта које је општина ове године покренула у сарадњи са Градом Београдом, а на иницијативу грађана, кроз спроведену анкету у оквиру акције ,,Врачарске идеје“.
Први пројекат је ,,Врачарска еко патрола“ чији је задатак уклањање измета кућних љубимаца, пластичног, папирног, лименог и другог ситног отпада са зелених површина, стаза, игралишта, тротоара, прилаза зградама. Други пројекат је постављање Еко држача са биоразградивим кесама за одлагање измета кућних љубимаца по улазима стамбених зграда на Врачару где живе власници кућних љубимаца. То је пре свега, у циљу промоције одговорног власништва над кућним љубимцима, напоменуо је Групковић.
Према његовим речима, Општина Врачар ће убудуће, различитим активностима, промовисати и остале сегменте одговорног власништва над кућним љубимцима, као што су, важност чиповања, вакцинисања и стерилизације, као и принцип да власник не може да напушта свог љубимца.
На крају манифестације, која је окупила десетине кућних љубимаца и њихових власника, додељене су три награде главног спонзора најслађим псима.