A A A

My image My image My image

ИЗЛОЖБА СЛИКА ДРАГАНА СИБИНОВИЋА

12 јул 2018

У галерији Градске општине Врачар синоћ је отворена изложба младог уметника Драгана Сибиновића под називом „ boozegunsandlittlescribble“. У  својству домаћина, изложбу је отворио Михаило Групковић, председник Скупштине општине Врачар, истакавши да је руководство  општине увек спремно да промовише и мотивише младе талентоване уметнике и на тај начин допринесе у изградњи њихове каријере.

На изложби је представљено 28 слика у техници уља  којe представљају прави пример креативне имагинације.

На својим платнима, Сибиновић се удаљава од предметних мотива и слика само чисте ликовне вредности (линија, боја, контура, композиција …) и на тај начин  изражава  емоцију путем непредметних форми и богатог колорит.

„Драган Сибиновић негује експериментални израз, где кроз жврљотине налик дечијим представама видљивог света, псеудо-математичке формуле, изврнута слова и слогове, реченичне фразе исписане уназад, успоставља хаотичан ритам и гради вербо-визуелне комбинације и решења  у којима тешко читљив текст омета и онемогућава једноставно схватање смисла цртежа. Његове фигуре су неодређене и нестереотипизоване, оличење су имагинарне митологије  где представљени ликови доспевају у неку врсту глича  на свом путу ка коначном изгледу, дисторзирани у сопственој транзицији ка форми“ ,истакла је Александра Танић, историчарка уметности у каталогу приређеном за изложбу.

Сибиновић је дипломирао на Факултету ликовних уметности, одсек вајарство, класа професора Мрђана Бајића. Ово је друга самостална изложба. До сада је Сибиновић излагао на многобројним групним изложбама у Београду, учествовао је у ликовним колонијама и 2014. године је добио награду Илија Коларевић.