A A A

My image My image My image

Изложба слика и цртежа „Реминисценције“

9 сеп 2016
Изложба слика и цртежа „Реминисценције“  Уметничке групе СТ.АРТ отворена је у галеријском простору општине Врачар, а члан Већа општине Рајко Митић је рекао да ће ново руководство Врачара и надаље помагати и отварати свој простор за уметнике, посебно младе.
 
Митић је отварајући „Реминисценције“ поздравио присутне у име председника општине проф. др Милана А. Недељковића и новог руководства, а ауторима пожелео успешну изложбу и поручио да ће општина Врачар и убудуће бити отворена за сарадњу како са њима тако и са другим уметницима, сликарима, вајарима, књижевницима…
 
Историчарка уметности Биљана Јотић је говорећи о уметничком аспекту изложбе оценила да је изузетно важно што СТ.АРТ негује реализам као правац и чува његово наслеђе, а да група уметника окупљених у СТ.АРТ-у, која други пут излаже,  реализам користи како би пренела своје виђење реалности и друштвених прилика.
 
Према њеним речима четири уметника специфичног сензибилитета удружила су се у уметничку групу и као четири индивидуалца представљају оригиналну целину која се појавила на уметничкој сцени.
   
Изложба „Реминисценције“ Уметничке групе СТ.АРТ конципирана је као скуп слика и цртежа четворо уметника, Јелене Вићентић, Ивана Миленковића, Предрага Ђукића и Петра Мошића.
 
Према речима аутора, циљ изложбе јесте указивање на потребу за редефинисањем односа према реализму као ликовном правцу, унутар српског културног простора.