A A A

My image My image My image

КВАЛИФИКАЦИОНО ТАКМИЧЕЊЕ У РЕЦИТОВАЊУ У ЧАСТ ГЛУМЦА ПЕТРА КРАЉА

12 мај 2018

Квалификационо такмичење у рецитовању у част глумца Петра Краља одржано је дана 12. маја 2018. године са почетком 10 часова у Центру за образовање и културу „Божидарац 1947“, Радослава Грујића 3.

„Драги такмичари и професори,  добро дошли на финале шестог такмичења у рецитовању, које смо у част легендарног глумца и нашег суграђанина  Петра Краља назвали „Краљевство поезије“. Срећна сам што сте се у толиком броју одазвали нашем позиву да учествујете на овогодишњем такмичењу „Краљевство поезије“  зато што на тај начин чувамо успомену на глумачку легенду Петра Краља“ – рекла је Радмила Сарић, заменица председника Градске општине Врачар, београдским средњошколцима и њиховим професорима отварајући квалификационо такмичење рецитатора за финале „ Краљевство поезије  2018. “

Председник  жирија, Милан  Цаци Михаиловић  пожелео је добар наступ и упознао такмичаре са изузетном креативношћу, неисцрпном и незаустављивом  енергијом легендарног глумца, који је прави узор младима како треба живети и радити и залагати се да култура буде део живота.

Чланица жирија, позоришна редитељка  Милица Краљ је упознала средњошколце са пропозицијама такмичења, упутила корисне савете и истакла да ће  жирију бити тешко да одлучи ко је најбољи.

Финале такмичења ученика у рецитовању „Краљевство поезије 2018.“  одржаће се у суботу, 19. маја 2018. године   са почетком у 10:00 часова  у Градској општини Врачар, у Његошевој улици 77, а победници ће наступити код спомен обележја Петру Краљу на платоу у Милешевској улици број 38.

 

У финале се пласирало 17 ученика и ученица. Списак ученика који ће се такмичити у финалу такмичења у рецитовању „Краљевство поезије 2018.“

 

 

Назив школе

Име и презиме ученика

 1

Савремена гимназија

Јована Ђуровић

 2

Гимназија “ Свети Сава“

Ксенија Репић

 3

Шеста београдска гимназија

Марија Динчић

 4

Десета београдска  гимназија

„Михајло Пупин“

Јована Поповић

 5

Ваздухопловна академија

Алекса Војновић

 6

Средња школа Гродска

Данијел Шмијић

 7

Средња туристичка школа

Анђела Колашинац

 8

Средња туристичка школа

Данило Миловановић

 9

Прва београдска гимназија

Јована Живковић

10

Техничка школа ГСП

Стеван М Лалић

11

XIII београдска гимназија

Јована Дамјановић

12

Осма београдска гимназија

Наталија Живанчевић

13

Архитектонска школа

Милица Пољевић

14

Техноарт

Доротеја Перишић

15

Фармацеутско- физиотерапеутска школа

Уна Јовановић

16

Пета београдска гимназија

Ирена Јепурановић

17

Трговачка школа

Вања Јашаревић