A A A

Конституисана Скупштина Врачара

24 јун 2016

Михаило Групковић, дипломирани правник изабран је за председника Скупштине градске општине Врачар тајним гласањем са 23 гласа за. 

У политику је ушао као члан Грађанског савеза Србије а уједињењем ГСС и ЛДП постао је члан Либерално демократске партије. Био је одборник у СО Врачар од 2008. до 2012. године. Активно је учествовао у програмима међународне сарадње ЛДП. Од 2012. до 2016. године био је ангажован у централној канцеларији ЛДП као координатор Службе општинских одбора. У професионалној каријери радио је у више установа и предузећа: у НУ „Божидар Аџија“, у специјалној ОШ „НХ Душан Дугалић“, а затим у адвокатској канцеларији Групковић и као правник у Управи Градске општине Звездара. 

У име групе одборника предлагач Угљеша Мрдић истакао је да верује да ће Михаилоло Групковић у наредном периоду моћи да окупи све одборничке групе како би се наставили политички разговори о формирању стабилне већине у Скупштини градске општине Врачар.

За секретара Скупштине изабран је Зоран Лукић, дипломирани правник са положеним правосудним испитом. Радио је у Трећем општинском суду, затим као јавни правобранилац општине Звездара и као адвокат, а потом је обављао одговорне функције у београдским градским општинама. 

Изабрана је и Комисија за прописе, управу и административно мандатна питања.