A A A

My image My image My image
Obilazak-radova-Kalenic-pijaca

МОДЕРНА ПИЈАЦА XXI ВЕКА

7 дец 2017

Помоћник градоначелника Борко Милосављевић, градски менаџер Горан Весић, председник општине Врачар, проф. др Милан Недељковић и Иван Сочо, директор ЈКП „ Градске пијаце“ обишли су простор унутар Каленић пијаце, затим новопостављене локале у Његошевој улици и ускоро завршени зелени плато на углу Крунске, Курсулине и Вишке улице.
„Завршени су радови на новим локалима на Каленић пијаци из Његошеве улице , тако да је постављено 28 нових , уместо 23 колико их је некада било и који су били неусловни. Поред тога смо прошле године завршили истих таквих 30 локала из Максима Горког улице и тиме смо завршили прву фазу реконструкције Каленић пијаце.
Друга фаза реконструкције подразумева реконструкцију млечне хале и простора између две капије и томе ће се приступити следеће године.
У трећој фази биће уређен читав плато, део подземне гараже и тада ће ова пијаца, како смо и обећали бити коначно реконструисана, а она је једна од најстаријих у Београду и постоји од 1926. године и задужбина је трговца Влајка Каленића. На овај начим желимо да се квалитет живота грађана побољша. Пијаца је место где се осећа дух града, ко не уме да сачува Каленић пијацу не зна шта је дух града. Упоредо са реконструкцијом пијаце , сређујемо и комунални неред и околину“ , изјавио је Горан Весић, градски менаџер.
Борко Милосављевић, помоћник градоначелника је истакао да су реконструкција Каленић пијаце и почетак реконструкције Палилулске пијаце најбољи пример како су реформисана јавна предузећа у Београду, која су се до пре три године борила за ликвидност. За само три године јавна предузећа су стала на ноге и праве велике инвестиције. Потврда је управо реконструкција Каленић пијаце. Милосављевић је нагласио да је нова филозофија руководства града Београда у односу према грађанима Београда, односно када се планира велики пројекат, он је само основ за уређење читавог кварта и на тај начин се побољшава квалитет живота грађана.
„Захваљујући граду Београду и његовом руководству, грађани Врачара ће имати модерну пијацу и сређен простор око ње са дечијим игралиштем, зеленилом , клупама за одмор што и доликује централној градској општини“, рекао је председник општине Врачар, проф. др Милан Недељковић.