A A A

My image My image My image

НАГРАЂЕНИ ВРАЧАРСКИ ВУКОВЦИ И ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ

26 јун 2018

У свечаној сали Градске општине Врачар одржано је традиционално награђивање најбољих ученика основних и средњих школа .  

Градска општина Врачар је наградила укупно 214 носилаца признања „Вукова диплома“  од чега је 127 основаца и 87 средњошколаца и 17 носилаца признања „Ђак генерације“.    

Најбољи ученици у школској 2017/2018. години добили су од Градске општине Врачар похвалнице, књиге и пропуснице за базен у Спортско рекреативно образовном центру „Врачар“.

„ Част и задовољство ми је да у  име руководства Градске општине Врачар  поздравим најбоље ученике основних и средњих школа на Врачару. Честитам вам на одличном успеху и  желим  да тако прођете и на пријемном испиту у жељеној средњој школи и факултету. Још једна школска година је остала за вама, али посебна, зато што се сада пењете степеник више. Улагање у образовање је приоритет општинског руководства. Од предшколских дана наших малишана, па све до завршетка школовања, општина Врачар има разне програме којима се подстиче и награђује образовање.  Желим  да се образујете и усавршавате своје знање и вештине, јер сте ви будућа снага наше земље. Образовање је суштински основ живота и пружа нам могућност да развијемо осећај за добро и лоше, истинито и лажно, праведно и неправедно“, рекао је  Драги Лукић, члан Већа Градске општине Врачар на почетку свечане доделе признања. Најбољим ђацима поклоне су уручили Михаило Групковић, председник Скупштине, Рајко Митић, члан Већа као и помоћници председника општине, Марко Никић и Александар Видаковић.   

Свечаности су присуствовали и директори школа којима је општина Врачар даровала вредне књиге за школске библиотеке, родитељи најбољих ђака и њихови професори.