A A A

My image My image My image

ОБИЛАЗАК РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ УЛИЦЕ КНЕГИЊЕ ЗОРКЕ – ОД БУЛЕВАРА КРАЉА АЛЕКСАНДРА ДО МАКЕНЗИЈЕВЕ –

1 авг 2018

Заменик градоначелника Горан Весић,  чланови Градског Већа Милош Дангубић и  Гаврило Ковачевић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић , директор ЈП „Путеви Београда” Славиша Живковић , директор ЈКП „Београд-пут”  Иван Тејић и директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић обишли су  радове на реконструкцији Улице кнегиње Зорке на Врачару.

Догађају су присуствовали председник Градске општине Врачар проф. др Милан Недељковић, руководство општине и др Угљеша Мрдић, председник одборничке групе у СО Врачар „ Александар Вучић- Србија побеђује“.

Весић је истакао да се  најављени  пројекат уређења градских улица одвија по плану.  За радове у  Улици  Кнегиње Зорке издвојено је 50 милиона динара. У плану је реконструкција целе улице од Булевара краља Александра до Булевара ослобођења . Планирано је да се реконструкција ради у четири фазе, стим да се комплетно заврши 3. септембра, а прва фаза 6. августа.   „Биће постављен нови асфалт, тротоари,  ако буде потребно мењаће се и канализационе и водоводна мрежа. Користимо летњи  период  да урадимо што више градских улица. Светогорску улицу смо завршили десет дана пре рока и  пуштена је у саобраћај. Реконструкција Таковске  улице почиње данас, истовремено радимо Булевар ослобођења, Булевар Александра Карађорђевића, Радничку  и  Балканску улицу. Извињавамо се грађанима на сметњи, али сам сигуран да  ће по завршетку  радова  уживати у новој улици и и нагласио да ће сви осетити бољитак“, рекао је Весић.

Председник Недељковић се захвалио челницима Града Београда на изузетном разумевању, помоћи и ефикасном деловању када су у питању потребе грађана Врачара. “Руководство Градске општине слуша глас народа и тако поступа. До сада су по пријавама грађана  реализоване поправке  тротоара, водоводних и канализационих мрежа и  рупа на улицицама Врачара. Да Град Београд реагује у складу са потребама својих становника,  доказ је реконструкција Сазонове улице у априлу  и мају управо на иницијативу грађана те улице“, нагласио је Недељковић.