A A A

Општина Врачар уз поклоне дочекала ђаке прваке

31 авг 2016

Градска општина Врачар обезбедила је поклоне, ђачки прибор, за свих 730 ђака првака у седам основних школа на територији општине које им уручују представници општинске власти данас и сутра на дан почетка школске године.

Свечани пријеми првака одржани су данас у основним школама „Светозар Марковић“, „Kраљ Петар II Kарађорђевић“ и „Владислав Рибникар“ са поруком и уз жељу да им дан поласка у школу буде један од најлепших и најсрећнијих и да храбро кроче у свет знања.

Заменица председника општине Радмила Сарић је ученицима школе „Светозар Марковић“ пожелела да свакога дана кроз игру, радост и смех откривају тајне речи, бројева и света који их окружује и изразила задовољство што је сваке године све већи број ђака првака који полазе у школе у општини Врачар.

Члан општинског већа Драги Лукић навео је да школа ради 62 године  и поручио новим ученицима да ће се сигурно поносити и волети ту школу целог живота.

Он је указао и да ће за неколико дана бити завршени обимни радови на реконструкцији школе и да ће ђаци већ у понедељак ући у нове реновиране просторије и додао да је тај велики посао обављен у сарадњи Министарства просвете и локалне самоуправе.

„Заједно са вашим родитељима и учитељима, ми из општине Врачар, увек ћемо вас подржавати, у жељи да будете међу најбољима, да верујете у себе док вредно учите. Помозите друговима којима је помоћ потребна и не заборавите да се играте” поручила је Сарић.

Поклоне првачићима у школи „Kраљ Петар II Kарађорђевић“ уручио је председник Скупштине општине Врачар Михаило Групковић који је малишане подсетио да је то најстарија школа у тој општини и да је са радом почела 1932 године.

Kако је рекао та је школа спој традиције и историје и уједно и једна од најмодернијих не само на Врачару већ и у Београду уз напомену да је Kраљ Петар II Kарађорђевић похађао најпознатије универзитете и академије на свету.

Он је поручио да ће ново руководство Врачара посебну пажњу посветити безбедности деце како у школи тако и на путу до ње.

Kако је рекао поклони су само део пажње коју ће и убудуће поклањати ђацима и помагати у њиховом образовању.

У том смислу Групковић је позвао родитеље да дођу у општину чија су им врата увек отворена и изнесу своје предлоге све у циљу заједничких напора да се омогуће што бољи услови за образовање и васпитање најмлађих.

И у школи „Владислав Рибникар“ део руководства општине  делио је првацима поклоне, разговарао и дружио се са њима и присуствовао приредби која је, као и у другим школама, приређена за нове ученике.

Ђачки прибор који ће добити сваки ученик првог разреда врачарских основних школа се састоји од две свеске, паковања фломастера, дрвених и воштаних бојица, графитне оловке, гумице, резача, лепка за папир, блока и налепница за свеске. 

Поводом поласка у школу нове генерације врачарских првака председник општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић је у писму подељеном родитељима уз поклоне позвао и њих и ђаке да у наредним годинама школовања заједно брину о одрастању деце у школама и о побољшању услова школовања.