A A A

Buduci izgled Viska

Почело уклањање бесправних објеката у Вишкој, ниче нови парк!

26 јул 2017

Градска општина Врачар почела је данас уклањање бесправних објеката на углу Вишке, Курсулине и Крунске улице поред Каленић пијаце који су ту постављани од 1991. до 2000. године. Овим бесправним објектима 26 година је узурпиран јавни простор који припада грађанима. Бесправни киосци који представаљају ругло Врачара право су огледало бивше власти ДС која је скоро четврт века владала Врачаром. Уста су им била пуна бриге за Врачар и његово очување а на сваком кораку су ницале бесправни објекти, киосци и баште. И успут нестајали општински станови и пословни простор.

Садашње руководство општине Врачар одлучно је да заједно са градом Београдом уклони бесправне објекте, врати грађанима отете јавне просторе и уреди Врачар. У склопу реконструкције Каленић пијаце, данас је почело уклањање бесправних објеката у Вишкој улици. Уклањање које спроводи инспекција општине Врачар трајаће неколико недеља. На исти начин смо претходних месеци уклањали бесправне објекте у улицама Максима Горког, Његошевој и на Славији.

Градска општина Врачар договорила је са градом Београдом да на месту на коме 26 година постоје бесправни објекти буде изграђена зелена оаза са клупама за одмор грађана Врачара, зеленим површинама и новим дрвећем. Уређење овог парка почеће дан пошто последњи бесправни објекат буде уклоњен. Градска општина Врачар се посебно захваљује градским челницима Горану Весићу, Борку Милосављевићу и Милутину Фолићу на великом труду да Врачар добије још једну зелену оазу.