A A A

Председник општине посетио шест врачарских вртића и јаслица

26 јул 2016

„Нови концепт руковођења општином Врачар значи отворена врата председника општине свим грађанима, значи излазак из канцеларија, упознавање са проблемима на терену и њихово ефикасно решавање. Данас и сутра посетићу све објекте Предшколске установе „Врачар“, да лично видим шта је потребно урадити за наше најмлађе суграђане – за њихову безбедност, за добре хигијенске и здравствене услове у вртићима и јаслицама“ – рекао је председник општине проф. др Милан Недељковић у вртићу „Звончица“.

„У овом вртићу сам изненађен да деца не могу да се безбрижно играју у дворишту, јер станари у овом солитеру бацају из станова различите предмете који могу да повреде децу, а и фасада зграде је оштећена, тако да ћемо направити тенду која ће их заштити“– истакао је председник општине Врачар.

Председник општине Врачар проф. др Милан Недељковић са сарадницима посетио је и вртиће и јаслице „Гуливер“, „Бубамара“, „Луња“, „Фића“, „Палчић“ и „Мића и Аћим“.

„Врло сам задовољан врхунским радом пожртвованих васпитача и васпитачица, хигијенским условима, опремљеношћу вртића и добром атмосфером у којој расту наша деца. Општина ће помоћи Предшколској установи у побољшању услова : уредићемо зеленило и поставити додатне справе за игру у двориштима, поред заштитне тенде у Симе Игуманова санираћемо  влагу која се појавила на неколико зидова у вртићима, финансираћемо уградњу заштитних врата и других поправки, како би наша деца боравила у функционалним објектима и имала услове за здрав развој“ – рекао је председник општине проф. др Милан Недељковић.

„Желимо да будемо један тим, који ће успешно бринути о нашој деци. Ми у Предшколској установи ћемо и у наредном периоду бринути о нашим најмлађима и желимо да имају све услове за игру и за здрав развој, а то ћемо остварити  кроз сарадњу са општином Врачар и са надлежним градским органима“ – истакла је директорка Установе Емилија Ђурђевић.