A A A

Predsednik opštine posetio šest vračarskih vrtića i jaslica

26 jul 2016

„Novi koncept rukovođenja opštinom Vračar znači otvorena vrata predsednika opštine svim građanima, znači izlazak iz kancelarija, upoznavanje sa problemima na terenu i njihovo efikasno rešavanje. Danas i sutra posetiću sve objekte Predškolske ustanove „Vračar“, da lično vidim šta je potrebno uraditi za naše najmlađe sugrađane – za njihovu bezbednost, za dobre higijenske i zdravstvene uslove u vrtićima i jaslicama“ – rekao je predsednik opštine prof. dr Milan Nedeljković u vrtiću „Zvončica“.

„U ovom vrtiću sam iznenađen da deca ne mogu da se bezbrižno igraju u dvorištu, jer stanari u ovom soliteru bacaju iz stanova različite predmete koji mogu da povrede decu, a i fasada zgrade je oštećena, tako da ćemo napraviti tendu koja će ih zaštiti“– istakao je predsednik opštine Vračar.

Predsednik opštine Vračar prof. dr Milan Nedeljković sa saradnicima posetio je i vrtiće i jaslice „Guliver“, „Bubamara“, „Lunja“, „Fića“, „Palčić“ i „Mića i Aćim“.

„Vrlo sam zadovoljan vrhunskim radom požrtvovanih vaspitača i vaspitačica, higijenskim uslovima, opremljenošću vrtića i dobrom atmosferom u kojoj rastu naša deca. Opština će pomoći Predškolskoj ustanovi u poboljšanju uslova : uredićemo zelenilo i postaviti dodatne sprave za igru u dvorištima, pored zaštitne tende u Sime Igumanova saniraćemo  vlagu koja se pojavila na nekoliko zidova u vrtićima, finansiraćemo ugradnju zaštitnih vrata i drugih popravki, kako bi naša deca boravila u funkcionalnim objektima i imala uslove za zdrav razvoj“ – rekao je predsednik opštine prof. dr Milan Nedeljković.

„Želimo da budemo jedan tim, koji će uspešno brinuti o našoj deci. Mi u Predškolskoj ustanovi ćemo i u narednom periodu brinuti o našim najmlađima i želimo da imaju sve uslove za igru i za zdrav razvoj, a to ćemo ostvariti  kroz saradnju sa opštinom Vračar i sa nadležnim gradskim organima“ – istakla je direktorka Ustanove Emilija Đurđević.