A A A

Podela auto sedista

Председник општине уручио 70 ауто седишта за малишане на Врачару

23 авг 2017

Општина Врачар је међу првима у Београду обезбедила средства и набавила ауто седишта за децу са пребивалиштем на територији Градске општине Врачар, након навршене прве године у периоду од априла 2016 до краја 2017 године, а председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић поручио је да руководство општине брине и о безбедности деце у саобраћају. Недељковић је новинарима рекао да је општина Врачар обезбедила укупно 191 ауто седиште, а данас је деци и њиховим родитељима уручио 70 ауто седишта. Најавио је да ће свако новорођено дете на општини добити ауто седиште  и позвао родитеље да се пријаве. Пријава за добијање дечјег ауто седишта се врши у згради општине Врачар у канцеларији број 306, а право да добију ауто седиште имају сва деца са навршених годину дана старости и са пребивалиштем на Врачару. Општина дели комбинована аутоседишта групе 1, 2 и 3.

Поред поделе дечјих ауто седишта, Савет за безбедност саобраћаја ГО Врачар је организовао и обуку за правилну употребу дечјих ауто седишта. Обуку је реализовало удружење грађана „Зелени талас“ са стручним тимом едукатора. На трибини која је организована, родитељи су се упознали са значајем свакодневног коришћења  и врстама ауто седишта и отклоњене су недоумице о начину употребе истих. Поред тога, на паркингу општине је организована показна вежба на којој су сви родитељи стекли практична знања о правилном постављању ауто седишта у аутомобил.

„Драго ми је што је општина Врачар међу првима започела добру акцију. Коришћењем ауто седишта деца ће бити безбеднија и неће се повређивати при кочењу и наглом заустављању аутомобила.  Акција Савета за безбедност саобраћаја општине Врачар, Секретаријата за саобраћај Београда и самог Града Београда  је велика ствар и прави потез,  јер су је  родитељи прихватили са великом радошћу. То је нешто што мени, као доктору и председнику општине, чини задовољство да су наши мали суграђани безбедни у вожњи, било где да се налазе, па и у иностранству“, истакао је Недељковић и најавио да ће ново уручење ауто седишта бити организовано за два месеца.