A A A

Проблем парка на Врачару убрзо ће бити решен

28 феб 2017

У сали Скупштине општине Врачар, 28.02.2017. године одржан је састанак са станарима зграда које оивичују парк на углу улица Томаша Јежа, Радослава Грујића и Милешевске, а састанку су присуствовали градски менаџер Горан Весић, главни градски урбаниста Милутин Фолић и начелница општинске управе Гордана Баста. 

На састанку је договорено да ГО Врачар, у наредних неколико дана уз подршку станара околних зграда, иницира измену плана детаљне регулације за подручје паркића. 

Град Београд ће прихватити иницијативу и кроз законом предвиђену процедуру  променити план детаљне регулације, што значи да ће се ова површина прогласити јавном и парк бити сачуван, изјавио је градски менаджер Горан Весић.

Иницијални документ за насталу ситуацију је Решење Градске општине Врачар које је постало правноснажно почетком 2013. године, којим је поништено Решење о експропријацији из 1972. године, а као последица ове одлуке некоме је омогућено да постане власник дела парка.

Независно од поступка којим ће се обезбедити да та зелена површина остане паркић, надлежни органи ће се ангажовати на утврђивању одговорности  у целокупном поступку којим је омогућено да део паркића постане приватно власништво.