A A A

Izgradnja vrtica

ПРОСТОР АНЕКСА УПРАВНЕ ЗГРАДЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР БИЋЕ АДАПТИРАН У ВРТИЋ

29 дец 2017

Градска општина Врачар je одлучила да простор анекса управне зграде општине адаптира у вртић. Простор површине 800 квадратних метара се до сада користио као пословни простор за издавање фирмама..
Предшколшка установа „Врачар“ у наредних шест месеци ће урадити пројекат, а у другом делу 2018. године простор ће бити адаптиран у вртић. Горан Весић, градски менаџер, Славко Гак, градски секретар за образовање и дечију заштиту, проф. др Милан Недељковић, председник општине Врачар са сарадницима и Емилија Ђурђевић , директорка Предшколске установе Врачар су обишли простор у коме ће за годину дана боравити малишани.
„ Новоотворени вртић ће моћи да прими око 300 деце, тако да листа чекања за место у вртићима на Врачару више неће постојати. Тренутно око 150 предшколаца са Врачара је на листи чекања. Ово је пример добре социјалне политике градске власти и намере којом показујемо да просторе које су служили за јавну намену можемо да искористимо за децу, односно, да можемо да нађемо ресурсе и у самим државним органима који до сада нису коришћени. Такође, данас је у просторијама некадашње месне заједнице на Врачару отворен клуб за сениоре у Улици Проте Матеје 36. Тиме смо показали каква је разлика између садашње власти у Граду Београду у односу на претходнике. Овај простор анекса управне зграде је постојао деценијама уназад, као и месна заједница, али ником није падало на памет да их уступи деци, односно, пензионерима“, истакао је Весић.
Градски секретар за образовање и дечију заштиту, Славко Гак оценио је да је 2017. година била добра година када је у питању сектор образовања и дечије заштите. Оваквим решењима се смањује листа чекања за упис у вртиће.
Један од најзначајнијих резултата је што је градска власт успела да смањи листу чекања са 10.000 на 3.500 малишана у Београду.
Председник општине Врачар, проф. др Милан Недељковић навео је да је општина испунила све што је обећала у претходних годину и по дана.
Изразио је задовољство због адаптирања дела општине у вртић у коме ће место имати 300 малишана.