A A A

ПУТЕВИМА СВЕТОСАВЉА -ВРАЧАРСКЕ СТАЗЕ СЛОБОДЕ

25 јан 2016

Сви целивамо дело и живот Светог Саве, он је заливао семе просветитељства које су засадили Ћирило и Методије, које нас је одржало до данашњег дана. Преносим свима вама благослов Његове светости патријарха српског господина Иринеја – тако је беседио Његово Преосвештенство епископ топлички господин Арсеније, који је са свештеницима Храма Светог Саве и уз саслужење Хора „Мокрањац“ служио обред резања славског колача у општини Врачар.
Домаћин Славе, председница општине др Тијана Благојевић истакла је да ми данас са поносом на вечни узор, следимо тај пут самосталности, слободе, просвете, помоћи и подршке ближњима. Одолећемо свим тешкоћама и отпорима, да би у нашем јавном послу освојили просторе слободе за државу и појединца, да би створили услове за просвету, здравство, социјалну подршку, за уметност и науку. И данас, осам векова касније, нема напретка без знања, без вере, љубави и наде. Зато, ујединимо наше снаге, наша уверења, да би живели боље, да се одбранимо од примитивног, лошег, од агресије на људске вредности. Желим срећну Славу Светог Саву свим Врачарцима и Врачаркама – поручила је председница општине.
Обреду резања славског колача, поред представника Скупштине и чланова и чланица Већа, присуствовали су представници других верских заједница, директори школа,представници институција културе, невладиног сектора, афирмисани уметници, новинари, професори Универзитета и школа, бројни сарадници на пројектима које реализује Општина, као и већи број грађанки и грађана Врачара.