A A A

Promocija knjige

Пут до доброг здравља и дуговечности

30 сеп 2016

Центар за Србе у расејању „Свети Сава“ први пут у Србији на врачарским „Данима европске баштине“  промовисао је књигу Бранислава Поповића „Пут до доброг здравља и дуговечности“, која је посвећена искуствима и наслеђу у коришћењу лековитог биља и чајева. „

„Веома ми је драго што ћемо из књиге Бранислава Поповића научити неке тајне о биљкама, које су знале наше баке, а ми их све више заборављамо. Неке болести се боље лече лековитим  биљкама него синтетичким лековима. Треба да живимо са тим знањем  и зато је књига Поповића драгоцена“ – истакла је Радмила Кунчер из Центра за Србе у расејању.

Аутор је говорио о томе како се лековите биљке беру и пакују да би се сачувала њихова  лековитост, као и о њиховој примени у чувању здравља. 

„Чај од жалфије, шипка, маслиново и кантарионово уље, сируп од јасмина, све су то биљке које помажу да будемо здрави. У књизи су објављене и судбине људи који су нашли пут до здравља користећи лековито биље и пчелиње производе“, истакао је Поповић, који је и после трибине одговарао заинтересованима на појединачна питања о примени појединих сирупа и чајева.