A A A

„Пут до успешног предузетника“

14 феб 2017

Национална служба за запошљавање, у сарадњи са градском општином Врачар, организовала је дводевну инструктивну обуку „Пут до успешног предузетника“ у великој сали градске општине Врачар. Полазнике је поздравила заменица председника Градске општине Врачар Радмила Сарић, честитала им успешно завршену обуку и пожелела успех у будућем вођењу сопственог посла. „Градска општина Врачар је препознала значај развоја и примене локалне политике запошљавања за грађане и грађанке Врачара и у том циљу успоставила  сарадњу са Националном службом за запошљавање. Основан је и Савет за запошљавање Градске општине Врачар, а у изради је и Акциони план запошљавања за 2017. годину“, истакла је заменица председника.

Заменик директора београдске филијале Националне службе за запошљавање Синиша Кнежевић се захвалио руководству Градске општине Врачар на сарадњи и препознатој потреби да се укучи у решавање питања незапослености на својој територији. Позвао је све полазнике који одлуче да реализују своју пословну идеју, да конкуришу за субвенцију за самозапошљавање које даје Национална службе за запошљавање.

Преко 50 полазника, имало је прилику да стекне нова знања о економској мотивацији за предузетништво, дефинише пословне идеје и изради бизнис план. Дводневна обука имала је за циљ да полазницима омогући да провере оправданост своје пословне идеје, спознају своје предузетничке склоности, информишу се о поступку регистрације и актуелним законским прописима, попуне Захтев са бизнис планом.

Свим полазницима уручени су сертификати за успешно завршену обуку „Пут до успешног предузетника“, а предствници општине и Националне службе за запошљавање били су пријатно изненађени пословним идејама и разноврсношћу планираних предузетничких делатности полазника.