A A A

My image My image My image

ПAЉЕЊЕ БАДЊАКА У ОПШТИНИ ВРАЧАР

6 јан 2018

Освештавањем и паљењем бадњака општина Врачар обележила је Бадњи дан, а свечани чин паљења Бадњака предводио је председник Градске општине, проф. др Милан A. Недељковић.
Бадњак су наложили председник општине Недељковић, члан Већа Рајко Митић, председник одборничке групе „Александар Вучић-Србија побеђује“ др Угљеша Мрдић и запослени у општини Врачар, а обред је служио Високопреподобни Архимандрит, отац Стефан Шарић, настојатељ Храма Светог Саве.
Паљењу Бадњака присуствовао је и велики број Врачараца, а Недељковић је истакао да му је велико задовољство што је општина Врачар на овај начин, освештавањем и паљењем бадњака испред Градске општине, обележила Бадњи дан.
Он је пожелео свима, запосленима и грађанима, сарадњу и слогу.
„Честитам вам божићне празнике, у нади да ће у ваше домове унети срећу, љубав и благостање. Желим вам да празник Христовог рођења, у складу са традицијом, проведете у кругу својих најмилијих, негујући праве вредности, вредности заједништва и међусобног уважавања. Нека Божић свим грађанима донесе здравље, а сва срца испуни топлином, радошћу и слогом. Мир Божји – Христос се роди”, наводи у свом обраћању проф. др Милан А. Недељковић
Паљење бадњака била је прилика да се да упуте поруке мира, љубави и слоге уочи једног од највећих хришћанских празника.
Свечаност је уприличио Хор Арс воалис изведбом духовних песама.