A A A

My image My image My image

PALJENJE BADNJAKA U OPŠTINI VRAČAR

6 jan 2018

Osveštavanjem i paljenjem badnjaka opština Vračar obeležila je Badnji dan, a svečani čin paljenja Badnjaka predvodio je predsednik Gradske opštine, prof. dr Milan A. Nedeljković.
Badnjak su naložili predsednik opštine Nedeljković, član Veća Rajko Mitić, predsednik odborničke grupe „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“ dr Uglješa Mrdić i zaposleni u opštini Vračar, a obred je služio Visokoprepodobni Arhimandrit, otac Stefan Šarić, nastojatelj Hrama Svetog Save.
Paljenju Badnjaka prisustvovao je i veliki broj Vračaraca, a Nedeljković je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je opština Vračar na ovaj način, osveštavanjem i paljenjem badnjaka ispred Gradske opštine, obeležila Badnji dan.
On je poželeo svima, zaposlenima i građanima, saradnju i slogu.
„Čestitam vam božićne praznike, u nadi da će u vaše domove uneti sreću, ljubav i blagostanje. Želim vam da praznik Hristovog rođenja, u skladu sa tradicijom, provedete u krugu svojih najmilijih, negujući prave vrednosti, vrednosti zajedništva i međusobnog uvažavanja. Neka Božić svim građanima donese zdravlje, a sva srca ispuni toplinom, radošću i slogom. Mir Božji – Hristos se rodi”, navodi u svom obraćanju prof. dr Milan A. Nedeljković
Paljenje badnjaka bila je prilika da se da upute poruke mira, ljubavi i sloge uoči jednog od najvećih hrišćanskih praznika.
Svečanost je upriličio Hor Ars voalis izvedbom duhovnih pesama.