A A A

Poseta Marine Maljkovic

Радни састанак са Марином Маљковић

21 јул 2017

Председник Градске општине Врачар, Проф. др Милан А. Недељковић је одржао радни састанак са Марином Маљковић, бившом селекторком женске кошаркашке државне репрезентације и председницом „Покрета за женску кошарку Марина Маљковић“.
Градска општина Врачар и „Покрет за женску кошарку Марина Маљковић“ у циљу ширења бесплатних школа кошарке за девојчице основношколског узраста организовала је бесплатну школу кошарке у СРОЦ „Врачар“ од септембра 2016. године. Бесплатну школу кошарке похађа 136 врачарских девојчица.

Председник Недељковић је захвалио Марини Маљковић што своје слободно време користи за унапређење женске кошарке и обећао да ће општина Врачар омогућити бесплатне термине и друге техничке услове да овај пројекат успе у свим основним школама на Врачару. Основна школа Светозар Марковић је прва школа која ће у две своје сале од првог септембра покренути бесплатну школу кошарке. Председник је најавио да ће општина Врачар и убудуће помагати Покрет и додао да је то у скалду са политиком градске и општинске власти да се што више деце бави спортом и бесплатно тренира.
„Подржаћемо и убудуће рад Марине Маљковић и њен Покрет на Врачару, уз жељу да она оствари свој циљ да што већи број девојчица бесплатно тренира кошарку“, навео је председник Недељковић.

Марина Маљковић захвалила је председнику Недељковићу и његовим сарадницима, јер су препознали вредност пројекта, односно да се девојчице баве спортом и склоне са улице.
Изразила је очекивање да ће њен предвиђен циљ бити премашен, а то је да се што више девојчица девојчица бесплатно баве кошарком, а да једног дана неке од њих постану и репрезентативке Србије.

„Веома сам срећна што се идеја бесплатне школе кошарке за девојчице шири и развија и даље. Наш основни циљ је да нашим малим кошаркашицама створимо услове у којима ће се развијати и напредовати, и у којима ће кроз игру и интересантне тренинге заволети кошарку. Овом приликом желела бих да се захвалим општини Врачар што је препознала вредност овог пројекта и што ћемо заједно радити на томе да девојчицама понудимо најквалитетнију могућу бесплатну спортску активност у свим школама“, истакла је Маљковићева.

Програм “Бесплатне школе кошарке за девојчице основношколског узраста” креирала је Марина Маљковић, једна од најцењенијих стручњака у женској кошарци на свету. Школе кошарке су бесплатне, како би дали могућност свим девојчицама да тренирају, без обзира на финансијску могућност.
Основни циљ програма је да привуче девојчице да се баве спортом, да се заљубе у кошарку и да науче све позитивне особине које из спорта могу да примењују у свакодневном животу. Да тренинзи малим кошаркашицама представљају забаву и задовољство и да спознају да уз помоћ спорта могу да лакше могу да лакше стичу и друга знања.