A A A

Vračunari

РАЧУНАРИ ЗА СВЕ УЧЕНИКЕ ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА ВРАЧАРСКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА

14 јан 2019

У основној школи „Краљ Петар II Карађорђевић“  председник  Градске општине Врачар, проф. др Милан Недељковић  уручио је  „Врачунаре“ свим  ученицима трећег разреда ове школе. Укупно је подељено 65 рачунара, а председник општине је поздравио ученике и родитеље сва три одељења трећег разреда у пратњи Драгог Лукића, члана Већа Градске општине Врачар и Николе Јеленковића шефа Кабинета.
„Сматрамо да су ученици трећег разреда на том нивоу да могу електронски да се описмене“, рекао је Недељковић и додао да је посебно важно да се основци на тај начин припреме за средњу школу и касније факултет као и да ће их то учинити равноправним са децом истог узраста у Европи и целом свету. Недељковић је такође  истакао да ће ове године почети адаптација три освновне школе и то „Краљ Петар II Карађорђевић“ ,“Светозар Марковић“ и „Владислав Рибникар“. 
Такође председник Градске општине Врачар, проф. др Милан Недељковић  у основној школи „Светозар Марковић“ уручио је  „Врачунаре“  ученицима трећег разреда ове школе. Укупно је подељено 132 рачунара,
Општина Врачар  је обезбедила и ове године преносиве рачунаре, популарно названих  „Врачунари“  за 709 ученика трећег разреда  које ће  представници општине поделити  у седам  основних школа на Врачару.
 Општина Врачар програмом поделе рачунара наставља да ствара најбоље услове за учење најмлађих врачарских ђака. Циљ програма  је да сви ученици врачарских школа имају свој персонални рачунар, који ће користити у настави, у припреми домаћих задатака, за истраживање и игру.
Ученици  ће се рачунарима   служити у  редовном наставном програму, али и код куће, обзиром да су преносиви. Поред предмета информатике, рачунаре ће моћи да  користе за учење свих осталих предмета. Нама као руководству општине то и јесте био циљ, да ученици што раније овладају знањем и вештином  рада на рачунару  како не би каснили са савременим трендовима  информатичке технологије. 

 Рачунари су специјално дизајнирани за образовне потребе и у њих је инсталиран софтвер на српском језику. Учитељи могу да емитују лекције на рачунар сваког ђака, да им дају тестове и да све време прате рад сваког ученика у одељењу.