A A A

Otvaranj fontane

РЕКОНСТРУИСАНА ФОНТАНА НА ВРАЧАРСКОМ ПЛАТОУ

30 мар 2017

Председник општине Врачар, проф. др Милан А. Недељковић обишао је обновљену фонтану испред Храма Светог Саве са градским менаџером, Гораном Весићем и директором ЈКП Београдски водовод и канализација, Драганом Ђорђевићем.
„Успели смо напокон да ставимо у функцију прелепу фонтану која пречишћава ваздух и даје свежину зеленој оази која је окружује. Човек се осећа као да је у природи када закорачи на Врачарски плато. Овај део Врачара је срце Београда , најлепше место у граду, идеално је за родитеље са децом и пензионере. Руководство општине је инсистирало да се фонтана реконструише и стави у погон. Такође ћемо у наредном периоду заменити гранитне плоче на стазама шеталишта око Храма и Народне библиотеке. Приметили смо да киосци испред Храма Светог Саве нарушавају лепоту простора. Тражићемо да се уклоне и поставе на предвиђене локације. Фонтана поново почиње да ради уз помоћ Града Београда, ЈКП „Београдски водовод и канализација“ и Градске општине Врачар“, рекао је Недељковић.
Директор ЈКП Београдски водовод и канализација, Драган Ђорђевић обраћајући се новинарима је рекао: „ Обновили смо једну од најважнијих београдских фонтана испред које се слика највећи број туриста који посети Београд. На фонтани су замењени сви панели, бризгаљке из којих излази вода, комплетна електро и машинска инсталација, разводни ормани, а замењена је, опрана и дезинфикована комплетна аутоматика која управља режимом рада фонтане. Планирана је обнова још неколико фонтана у граду. ЈКП Београдски водовод и канализација у сарадњи са Секретаријатом за комуналне и стамбене послове одржава 41 фонтану и 165 јавних градских чесми и надам се да ће Београђани препознати сав труд који као предузеће улажемо у обнову и одржавање фонтана и чесми у граду и да ће се грађани према њима односити на начин који оне заслужују, на домаћински начин“, рекао је Ђорђевић.