A A A

Саопштење

28 јун 2019

Овом приликом желимо да се захвалимо Граду Београду што је одлучио да преузме управљање Спортско рекреативног центра Врачар, којим је пре тога деценијама управљала Градска општина Врачар. Имајући у виду велике финансијске проблеме и милионске дугове које је бивша општинска власт оставила 2016.године новом руководству како Општине Врачар тако и СРОЦ Врачар, било је јако тешко да успешно послује наш спортски центар који има велику традицију и који се налази у срцу Врачара.
Подсетимо, да су најблаже речено недомаћинским вођењем и корупционашким радњама руководства Општине Врачар и СРОЦ Врачар систематски урушавали овај спортски центар остављајући раднике и по девет месеци без плате док је део по део овог објекта пропадао. Притом је пре неколико година експлодирала и једна од две коларнице СРОЦ Врачар која се налази у приземљу суседне стамбене зграде док је друга котларница у јако лошем стању. Због тога је СРОЦ Врачар деценијама био и један од највећих загађивача на нашој општини.
Ако узмемо у обзир важност СРОЦ Врачар и бављења спортом од најмлађих до најстаријих Врачараца и нашу жељу да се овом спортском објекту не само врати стари сјај него и да се он модернизује и боље опреми, јако нам је драго што је руководство Града Београда одлучило да наш „Врачарски спортски бисер“ спаси и уврсти временом у ред најмодернијих спортских објеката у Београду.
Желимо да се захвалимо руководству СРОЦ Врачар и запосленима који су у последње три године спасили овај спортски центар од тоталног пропадања и успели да врате део дугова а један део објекта ставе у нормалну функцију.
Очекујемо да Град Београд уведе и нове спортске садржаје у овај спортски центар за Врачарце и Београђане свих генерација.
Хвала Граду Београду што брине о Врачару и што нам спашава једини спортски центар на нашој општини који ће под именом нашег прослављеног ватерполисте и спортског радника Мирка Сандића бити оно што треба да буде – један од најлепших спортских објеката у центру Београда!

Градска општина Врачар