A A A

Poseta svedjani

СТУДИЈСКА ПОСЕТА УЧЕСНИКА ПРОЈЕКТА ШВЕДСКОГ ЦЕНТРА ЗА ЛОКАЛНУ ДЕМОКРАТИЈУ

25 окт 2016

Учесници и учеснице Међународног тренинга „Локална самоуправа са приступом заснованим на правима“, у организацији Шведског међународног центра за локалну демократију, посетили су Градску општину Врачар, где су разговарали са председником Скупштине Михаилом Групковићем ,  чланицом Већа Мирјаном Митровић, као и координаторком пројекта „Не дискриминацији“ Иреном Лакобрија Делић.

„Желимо да од Врачара направимо боље место за живот и бољу административну услугу за наше грађане и грађанке. Управо радимо на мапирању организација цивилног друштва, на изради Локалног акционог плана за родну равноправност, као и на евидентирању пројеката које ћемо реализовати следеће године“ – истакао је Михаило Групковић.

Учесници и учеснице овог тренинга интересовали су се за програме заштите животног окружења, јер су видели птицу робот испред управне зграде, за искуства у комуникацији са грађанима преко Услужног центра, за статус и надлежности градских општина у Београду, за пројекте који се финансирају из буџета Градске општине. На завршетку разговора председник Скупштине Михаило Групковић је учесницима и учесницама из Грузије, Украјине, Шведске, земаља из окружења уручио поклоне.

Наши гости су посетили штампарију „Космос“, у којој су видели како особе са инвалидитетом могу равноправно да се укључе у процес рада, а по завршетку разговора у општини Врачар, организован је туристички обилазак знаменитости наше општине