A A A

My image My image My image
Registracija stambenih zgrada

ТРЕЋА ТРИБИНА – РЕГИСТРАЦИЈА СТАМБЕНИХ ЗАЈЕДНИЦА

9 нов 2017

Поводом великог интересовања грађана, синоћ је организована трећа по реду трибина под називом „Регистрација стамбених заједница“ у сали Градске општине Врачар. Повод одржавања трибине је примена новог Закона о становању и одржавању зграда и обавеза свих власника станова у стамбеним заједницама.
Трибина је отворена обраћањем председника општине, проф. др Милана Недељковића које је присутне поздравио речима „По броју присутних грађана јасно нам је колико је ово важан проблем, вечерас је присутно око 200 грађана. Руководство општине не жели да ниједан Врачарац дође у ситуацију постављања принудног управника, а да му претходно није објашњено и да на време не реагујемо, из тог разлога и организујемо ову трибину и трудићемо се и да убудуће одговоримо на свако питање суграђана. Ја, као председник општине, заједно са свим општинским службама, стојим на располагању за све недоумице око регистрације стамбених заједница и примене новог Закона о становању и одржавању зграда.“
Испред Градске општине Врачар, осим руководства били су присутни Гордана Баста-начелница управе, Рајко Танасијевић – члан Већа задужен за инспекцијске и стамбене послове, Ивана Богдановић- начелница Одељења за имовинско-правне и стамбене послове као и Драгана Симић- регистратор за упис у Регистар стамбених заједница општине Врачар.
Поводом примене новог Закона о становању и одржавању зграда који је ступио на снагу 31.12.2016. године и обавеза које произилазе за све власнике станова у стамбеним зградама, Ивана Богдановић, начелница Одељења за имовинско – правне и стамбене послове, детаљно je информисала грађане о одредбама Закона о становању и одржавању зграда. Богдановићева је одржала видео презентацију са основним смерницама и новинама које је Закон донео.
Присутним грађанима подељени су обрасци пријаве за регистрацију стамбене заједнице, са огледним примерком записника са седнице стамбене заједнице и пописом документације потребне за регистрациу стамбене заједнице као званични формулари Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије.
Након тога су представници општине као и на претходним трибинама одговарали на многобројна питања грађана.